Борусия Дортмунд – Кьолн

Scorebg.com » Борусия Дортмунд – Кьолн

Борусия Дортмунд – Кьолн – прогноза

Борусия Дортмунд - Кьолн - прогноза

Прогноза с анализ за срещата на Борусия Дортмунд и Кьолн от немската Бундеслига I

Борусия Дортмунд изпадна в пълна еуфория след като за втори пореден сезон се справи с Байерн Мюнхен в турнира за купата на Германия.

Разликата този път беше, че всичко това не получи реализация във финалния сблъсък, а една стъпка по-рано и въпреки това „жълто-черните“ неведнъж изказаха безкрайното си задоволство.

Нуждата им от точно една такава среща, в която да разгърнат безспорните си качества и да си върнат една малка част от позагубеното самочувствие, беше неописуема и в крайна сметка беше задоволена, макар и малко преди края на сезона.

Борусия си гарантира поредно участие в „Шампионска лига“, а в оставащите кръгове ще се вкопчи в стремежа си да завърши пред Хофенхайм. Битката навява към това, че ще има сериозна интрига с оглед на минималната разлика между двата тима от само един пункт. Няма обаче да се стигне до изненада, понеже Борусия Дортмунд ще използва получения импулс от триумфа над Байерн и буквално ще вкарва гол след гол във вратата на Кьолн.

Сигнал Идуна“ продължава да е истинска крепост, а все още се търси първият тим от Бундеслигата, който да я покори през сезона. Цели 4 от последните 5 мача, състояли се на този стадион, завършиха с вкарването на минимум 3 гола, като в същия брой срещи Борусия спечели с хендикап. Задължително ще добавим, че Борусия Дортмунд си спомня за кошмарите от последните си срещи с „козлите“.

Пълен парадокс е, че за период, обхващащ последните 3 години, „жълто-черните“ печелят по-често срещу Байерн Мюнхен, отколкото срещу Кьолн. Вече в 5 поредни официални сблъсък така и не могат да надиграят този съперник, като в два от тях отстъпиха, а другите три завършиха при равенство.

В 4 от 5-те случая за този отрез от цялото съперничество между Борусия и Кьолн и двата тима се разписаха, а съотношението на мачове с под/над 2.5 гола е 2:3. В това си домакинство Борусия Дортмунд ще е доминиращият тим и ще разгърне безспорните си качества в завършващата фаза от играта, където триото Обамеянг, Ройс, Дембеле, ще си прави каквото си поиска с противниковите бранители.

Прогноза: над 2.5 гола
Коефициент: @ 1.50 efbet-logo
Статус:Загубен

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *