Фъргюсън: Рууни ще остане в Манчестър Юнайтед

Scorebg.com » Новини » 2013 » Фъргюсън: Рууни ще остане в Манчестър Юнайтед

Мениджърът на „червените дяволи” Сър Алекс Фъргюсън е уверен, че нападателят Уейн Рууни ще играе в неговият отбор и през следващия сезон.

Бъдещето на 27-годишният английски национал на „Олд Трафорд” бе обект на много спекулации, след като той изненадващо бе оставен извън титулярния състав за осминафиналния сблъсък от Шампионска лига срещу Реал Мадрид.

Фъргюсън предпочете да започне с Дани Уелбек и Робин Ван Пърси в атака, а Рууни трябваше да изгледа част от мача от резервната скамейка.

Босът на Юнайтед и преди е оставял големи имена от тима извън стартовия състав във важни мачове, като след това те са били продавани на трансферния пазар.

Въпреки това, 71-годишният шотландски стратег заяви пред журналистите, малко преди неделния четвъртфинал за ФА Къп срещу Челси:

„Имате думата ми, че Рууни ще бъде тук и през следващата година. Няма абсолютно никакви проблеми между мен и него. Да се твръди, че ние не си говорим по време на тренировките е пълна глупост.”

„Нещата, които излизат по вестниците на тази тема са измислици. Нямам никакви проблеми с играча и той ще бъде включен в неделния мач.”

„Уейн разбира причините, заради които не съм предпочел него в стартовия състав. Причините са изцяло тактически, защото Дани Уелбек е най-добрият играч, с който разпролагаме, играещ двойна роля в тима.”

Юнайтед и Челси се изправят един срещу друг с четвъртфинален сблъсък от ФА Къп в неделя, като е трудно да се даде ясна прогноза за мачове от такъв ранг.

Очаквайте още актуални футболни новини от големите европейски шампионати, както и новини от А група за водещите отбори .

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *