Челси завърши наравно с Фулъм

Scorebg.com » Новини » Ноември – 2011 » Челси завърши наравно с Фулъм

Отборът на Роман Абрамович завърши наравно с Фулъм, независимо че поведоха в резултата с гол на Хуан Мата в началото на втората част.
Възпитаниците на Андре Вилаш-Боаш успяха да открият резултата с гол на Мата в 47-та минута, но след по-малко от 10 минути Клинт Демпси изравни и донесе точка на гостите в лондонското дерби.
Така противно на всички прогнози за Премиършип Фулъм си тръгна с точка от „Стамфорд Бридж”, а това бе третото поред равенство на „сините” в мачовете от шампионата на острова.
Срещата започна със сериозен натиск от страна на гостите, които доминираха през първите 15 минути.
Малко след това нападателят на Челси Фернандо Торес можеше да открие резултата с красиво изпълнение в наказателното поле, но блестящия рефлекс на вратаря Дейвид Стокдейл опази мрежата на Фулъм чиста.
До края на първата част нямаше други опасни атаки и двата отбора се отправиха на почивката при нулево равенство.
През второто полувреме „сините” излязоха на терена коренно променени. В 47-таминута след центриране на Ашли Коул и асистенция на Торес, Мата откри резултата с прецизен изстрел от границата на наказателното поле.
Радостта на домакините не трая дълго. В 56-та минута, Демпси бе оставен непокрит и след пас от Филип Сендерос изравни за 1:1.
В последните минути на срещата, домакините бяха обсадили врата на Стокдейл, като само брилянтните спасявания на стража на гостите опазиха врата му суха.
Така Челси трябваше да си тръгнат разочаровани, само с точка от „Стамфорд Бридж”.
В следващия кръг от шампионата „сините” посрещат Астън Вила на „Стамфорд Бридж”, като повечето футболни прогнози , сочат тима на Вилаш-Боаш за фаворит в двобоя, който ще се проведе в новогодишната вечер.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *