Андерсън аут до февруари

Scorebg.com » Новини » Ноември – 2011 » Андерсън аут до февруари

Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Андерсън отпада от сметките нa сър Алекс Фергюсън до февруари. Бразилецът е извън терените от 5-ти ноември, когато по време на двубоя от Шампионската Лига срещу Оцелул получи контузия в коляното.

Травмата на 23-годишният полузащитник се смяташе, че не е сериозна, но след консултации с лекаря на футболиста в Португалия, който оперира Андерсън през 2010 година, Фергюсън получи лоши футболни новини .

Андерсън формира страхотен дует в средата на терена с новото попълнение Том Клевърли, но сега сър Алекс не може да разчита на нито единия от двамата. Клевърли е извън строя поради възпаление на сухожилие и въпреки ограничения избор към момента в средата на терена, Фергюсън заяви, че не смята да привлича нов футболист.

„Андерсън няма да може да играе до февруари- сподели наставникът на Ман Юнайтед- Не очаквахме такова развитие на нещата и за нас това е лек шок.“

„Клевърли също е аут, но аз не споделям мнението на повечето хора, че се нуждаем от нови футболисти в средата на терена. Разполагаме с Гигс и неговия безценен опит, Карик и Флечър. Да се надяваме, че Клевърли също ще бъде на линия преди Коледа.“

Въпреки проблемите в халфовата линия дългогодишният мениджър на „червените дяволи“ ще може отново да заложи на голмайстора си Уейн Рууни за предстоящия сблъсък на „Олд Трафорд“ срещу Нюкасъл тази събота.

Рууни получи контузия в бедрото по време на гостуването на Суонзи миналия кръг от Висшата Лига и пропусна равенството 2:2 срещу португалския Бенфика през седмицата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *